Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tilda Johansson gjorde ett starkt lopp i sprinten i EM. Foto: SVT

EM-silver för Tilda Johansson – 0,5 sekunder från guldet

Uppdaterad
Publicerad

Tilda Johansson såg ut att gå mot ett EM-guld i dagens sprint.

Men efter en stark avslutning av Anastasija Merkusjyna blev Johansson snuvad på guldet – med 0,5 sekunders marginal.

– Jag kan inte vara mer nöjd än jag är just nu, jag är jättejätteglad, säger Johansson till SVT Sport.

Tilda Johansson gick ut i ledning efter de andra skyttet, 8,8 sekunder före Stina Nilsson och där och då såg det ut som att duon skulle göra upp om EM-guldet.

– Jag gick ut i ledning före Stina och sedan fick jag höra att jag tappade lite till henne till första mellantiden och då tänkte jag: ”nej nej nej, det här får inte hända” så jag gick mig totalt stum i sista backen och höll knappt att ta mig i mål kändes det som, säger Johansson som gick i mål som ny ledare, 7,4 sekunder före Nilsson.

– Det är jättekul att jag håller undan för Stina och att det ser ut att räcka till medalj är så himla häftigt, säger 23-åringen.

Det fanns dock andra som ville ha ett ord med i medaljsnacket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Retsamt nära”

Först petade tyskan Vanessa Hinz ner Nilsson till en tredjeplats och sedan snuvades Johansson på guldet av Ukrainas Anastasija Merkusjyna – med 0,5 sekunders marginal.

– Det är retsamt nära men skulle det räcka till en medalj så betyder det otroligt mycket. Jag kan inte vara mer nöjd än jag är just nu, jag är jättejätteglad, säger Johansson och fortsätter:

– Just nu väntar jag bara spänt på att alla ska gå i mål, oavsett vad det blir för placering så blir det ett riktigt bra utgångsläge till i morgon, det blir en ny situation för mig att starta så högt i en jaktstart.

Stina Nilsson sköt en bom i liggande och fullt i stående och slutade fyra.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.