Foto: TT/SVT

Chabloz glädjetårar: ”Det var så jäkla kul”

Uppdaterad
Publicerad

Fullt skytte gav Martin Ponsiluoma sitt första VM-guld.

Skyttetränaren Jean-Marc Chabloz var minst sagt känslosam efteråt.

– Jag är så imponerad och väldigt rörd. Det var så jäkla kul, säger han till SVT Sport.

Martin Ponsiluomas akilleshäl har varit det liggande skyttet. I sprinten slog han till med fullt skytte – på 25 sekunder. Efter tävlingen var skyttetränaren Jean-Marc Chabloz tårögd.

– Det är mycket att ta in, det är helt galet. Jag är så imponerad och väldigt rörd. Det var så jäkla kul, säger han till SVT Sport.

– Man måste ha lite flyt också och pricka in rätt dag, och det gjorde han i dag.

”Har sagt det hela tiden”

Han tränade Ponsiluoma redan som liten och fick chansen att jobba i hop med den nyblivne världsmästaren nu igen.

– Jag har hela tiden sagt till honom, från första världscupen när hans fart i spåret blivit bättre, att vänta bara. När du får de två nollorna då vinner du bara. Så gör han det idag, det är grymt kul.

”Det är som en dröm”

Landslagets huvudtränare Johannes Lukas följer mästerskapet på hemmaplan, nyopererad i axeln efter en fallskada, i München och stämmer in i hyllningarna.

– Det finns ingen vilopuls här längre kan jag säga. Det är som en dröm. Jag har bara väntat på att han ska skjuta noll och noll, och att han gör det här på VM. Det är som vi hoppats, men att han tar guldet också, det är helt fantastiskt, säger han till SVT Sport.

Även han har haft framgången på känn.

– Jag är inte överraskad. Han har haft hög nivå hela säsongen och vi har bara väntat på den här dubbelnollan och det känns som bästa tajmingen, säger Lukas.

SE MER: Johannes Lukas om taktiken inför guldloppet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.