Hanna Öberg stod för en mycket fin säsong. Foto: Bildbyrån

Trots fina året – skidskyttetruppen bantas till nästa vinter

Publicerad

Nio pallplatser i världscupen och tre VM-medaljer. Trots stora framgångar 2018/2019 bantas det svenska skidskyttelandslaget till nästa säsong, meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen tog de svenska skidskyttarna, med Hanna Öberg i spetsen, nio pallplatser i världscupen och tre medaljer under VM i Östersund.

Men när truppen till nästa säsong i dag presenterades stod det klart att landslaget bantas något. Tre namn försvinner samtidigt som inga nya åkare får chansen.

”Vi har reducerat antalet aktiva i A-landslaget till den kommande säsongen. På så vis kan vi ge ett bättre stöd till dem var och en, vilket jag ser som en spännande utveckling med tanke på att vi har så många individuellt starka åkare”, säger tränaren Johannes Lukas i ett pressmeddelande.

De som försvinner är Fredrik Lindström, som slutat, samt Chardine Sloof och Oskar Ohlsson.

Fakta: Truppen säsongen 2019–2020

Visa

Damer: Hanna Öberg, Piteå, Anna Magnusson, do, Elvira Öberg, do, Mona Brorsson, Finnskoga, Emma Nilsson, Bore, Linn Persson, do.

Herrar: Sebastian Samuelsson, I21, Jesper Nelin, Piteå, Torstein Stenersen, Östersund, Peppe Femling, Piteå, Martin Ponsiluoma, Tullus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer