Stina Nilsson gör som Denise Herrmann – byter till skidskytte. Foto: Bildbyrån

Tyska stjärnans råd till Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Denise Herrmann, 31, bytte från skidor till skidskytte och fick en fin karriär.

I en intervju med Expressen ger hon några råd till Stina Nilsson, 26.

– Att sätta upp realistiska mål. Jag tror inte det är så smart att ha som mål att vinna ett världscuplopp redan den första säsongen, säger Herrmann till tidningen.

I april 2016 meddelade Denise Herrmann att hon lämnar längdskidor och börjar med skidskytte i stället. Då var hon 27 år.

För två veckor sedan gjorde Stina Nilsson samma val. 26-åringen gick över till skidskytte.

I en intervju med Expressen ger Denise Herrmann några råd.

”Måste kämpa dag efter dag”

– Du måste kämpa dag efter dag. Ingen vet ju om det kommer att fungera till en början. Men du måste tro på dig själv. Hela tiden, säger tyskan till tidningen.

– Jag kan bara säga att det var tufft hela tiden. Jag menar, ibland fick du skyttet att fungera en dag – bara för att nästa dag så fungerade inget. Och du visste inte varför.

Herrmann anser att inte Nilsson inte ska sätta upp för höga mål inledningsvis.

– Jag tror inte det är så smart att ha som mål att vinna ett världscuplopp redan den första säsongen. Hon måste vara beredd på att till en början kanske inte allt går så bra som hon hoppas, säger Herrmann.

KLIPP: Stina Nilsson om nya satsningen (25 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.