Foto: Bildbyrån

Loginov stod över masstarten – fick nytt polisbesök i natt

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Loginov kom till start i stafetten trots polisrazzian på lördagsmorgonen.

Men han ställde inte upp i den avslutande masstarten, efter att polisen kommit på besök ännu en gång i natt.

Det bekräftar ryske ledaren Anatolii Khovantcev för SVT Sport.

– Han saknar motivation och mår inte bra, säger han.

Ryska nyhetsbyrån Tass, med hänvisning till uppgifter från de ryska tränarna, var först med att rapportera att Alexander Loginov inte kommer att starta i masstarten.

Den ryske ledaren Anatolii Khovantcev bekräftade för SVT Sport att ryske stjärnan inte finns med i dag.

– Han sa att han var trött och han saknar motivation för att göra bra resultat. Det enda som är i hans huvud just nu är om alla frågor han får, sade han.

Tog telefon och dator

Loginov, som tog guld i sprint, väcktes under lördagsmorgonen av en polisräd där han själv och hans tränare var målen. Enligt nyhetsbyrån AFP var insatsen utförd på uppdrag av italienska åklagare och rörde ”användning eller distribution av dopningspreparat” samt i tränarens fall en ogiltig ackreditering.

Polisen beslagtog hans telefon och dator.

”Det mest smärtsamma”

Alexander Loginov kom trots allt till start i herrarnas stafett, där Ryssland slutade fyra, och efteråt meddelade han ryska medier att han övervägde att avsluta sin karriär på grund av ”ständiga attacker mot honom”.

– Låt dem kontrollera mig, varje dag till och med – men varför var de tvungna att ta min telefon just i dag? För mig är det här det mest smärtsamma. Jag kan inte prata med min familj och släkt, jag kan inte ens göra vistelserapporteringen angående vart jag befinner mig, sade Loginov.

”Förstår inte varför”

Ledaren Anatolii Khovanchev berättar för SVT Sport att polisen kom på besök på ryssarnas hotell i natt igen.

– Polisen kom till vårt hotell igen klockan 01 och Loginov fick skriva på papper. Jag förstår inte varför. Han kunde ha gjort det på i dag på morgonen. Alla här vill ha en skidskyttefest. Men det enda vi har är nyheter om dopning. Det tycker jag är väldigt dåligt för VM, säger han.

SE MER: Sebastian Samuelsson: ”Om de letar efter något – hoppas jag att de hittar det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.