Simon Schempp. Foto: Bildbyrån

Världsmästaren missar VM i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytten Simon Schempp ställer in resten av säsongen och kommer därför inte till VM i Östersund. På Instagram skriver den tyska världsmästaren att han behöver återhämta sig från skadeproblemen.

– Jag har nått den punkt där jag måste trycka på återställningsknappen, skriver han.

Simon Schempp skulle ha kommit till Östersund som regerande världsmästare i masstart. Men nu ställer den flerfaldige VM- och OS-medaljören in resten av säsongen.

Han har länge kämpat med att ta sig tillbaka till världstoppen efter skadeproblem med bland annat ryggen. 30-åringen skriver på Instagram att han inte är tillbaka fullt ut och känner därför att han inte kan tävla i  VM eller världscupen.

– Jag har nått den punkt där jag måste trycka på återställningsknappen.

Istället hoppas tysken på att återhämta sig från skadeproblemen och kunna attackera full ut i träningen till våren igen.

Schempp ligger 38:a i totala världscupen efter nio individuella starter i år, han har som bäst med sig en femteplats från distanstävlingen i Pokljuka. Tysken har elva världscupsegerar sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.