Stjärnans hyllning – till Elvira Öberg

Uppdaterad
Publicerad

OS- och VM-hjälten Hanna Öberg kommer att slåss om segern i den totala världscupen.

Men Dorothea Wierer varnar för en annan Öberg – lillasyster Elvira.

– Hon är wow!, säger den italienska superstjärnan.

30-åriga Wierer är de två senaste säsongernas totalsegrare i världscupen. Det blev dessutom två guld och två silver på hemma-VM i Antholz i februari. Nu utmanas hon av den yngre generation åkare som 21-åriga Elvira Öberg.

– Hon är otrolig. För mig är Elvira wow!

Ja, vad säger du om henne?

Hon är yngre än Hanna, född -99 va? Ja, det är verkligen häftigt. Hon kan bli otroligt bra de närmaste åren, speciellt om hon börjar att skjuta som sin syster. Då blir det verkligen tufft i stafetterna, haha.

Samtidigt som Wierer hyllar Elvira Öberg finns det en annan som redan bevisat att hon kan slåss om segern med den italienska profilen. Systern Hanna.

– Hon kommer att vara riktigt stark. Hon är väldigt fokuserad på skidskyttet, på att hela tiden utvecklas och hon vill verkligen bli den bästa. Hon är riktigt talangfull, säger Dorothea Wierer.

FAKTA: ELVIRA ÖBERG

Född: 26 februari 1999 (21 år).

Från: Svensbyn utanför Piteå.

Bor: Östersund.

Klubb: Piteå skidskytteklubb.

Främsta meriter: Tre JVM-guld 2018 i sprint, distans och stafett. Gjorde världscupdebut 2019 och belönades efter säsongen med ”Årets nykomling”. En åttondeplats som bäst individuellt i världscupen. Slutade på 13:e plats i VM-sprinten (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.