Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Intresset för Nils van der Poel har blivit enormt efter framgångarna. Foto: SVT

Nils van der Poel – en jagad man

Publicerad

Efter den enorma succén i vintras blev Nils van der Poel en jagad man av både media och sponsorer. Världsrekordhållaren har numera ett helt team runt omkring sig med både presskontakt och agent.

– Det är konstigt att som nyvaken gå ut ur lägenheten och så står det tio personer med kameror där, säger en skrattande Nils van der Poel.

För första gången har Nils van der Poel kallat till en pressdag, där media fick möjligheten att följa skridskostjärnan under en träningsdag i Åre.

– Jag har gjort precis det som jag gjort sedan jag tog studenten och helt plötsligt var det intressant, förut var det bara konstigt, säger Nils van der Poel.

”Behöver skyddas lite”

Efter succén i vintras med två VM-guld och ett världsrekord ville många ha en del honom. Förfrågningar från media och sponsorer blev så stort att ett team har byggts upp runt 25-åringen med både presskontakt och agent.

Har ni sett att det varit nödvändigt att bygga upp ett team runt Nils?

Ja, när det går så bra som de gjort så behöver han skyddas lite, säger tränaren Johan Röjler.

– Nu känns de som vi hittat ett koncept för att hantera det så det inte ska gå ut över träningen eller mitt privatliv, säger Nils van der Poel.

Träningsperiod i Åre

Han har tillbringat största delen av våren i Åre där det mestadels blivit skidåkning på alla längder. Träningsdosen ligger på runt sju timmar per dag, måndag till fredag.

– Det är de som är den största skillnaden i min vardag idag att förutom att vi försökt träna lite mer timmar än tidigare så är det mycket mer arbete utanför träningstimmarna och det är nytt för mig, säger Nils van der Poel.

Se hela reportaget här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nils van der Poel – en jagad man

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer