Foto: TT Nyhetsbyrån

Van der Poel sexa i allround-VM

Nils van der Poel stod för en stark insats vid allround-VM i Amsterdam där han slutade sexa efter att ha varit snabbast på avslutande 10 000 meter. Vann gjorde Patrick Roest från Nederländerna.

Svenske van der Poel stod för en storstilad avslutning på 10 000 meter där han gick i par med ryssen Danila Semerikov där de båda korsade mållinjen samtidigt. Svensken så utmattad att han föll och kraschade in i skyddsbarriären – ryssen blev senare diskad. Trots att svensken vann 10 000 så var han för långt efter i totalen.

Det såg ut att vara upplagt för norrmannen Sverre Lunde Pedersen som tillsammans med legendaren Sven Kramer. Norrmannen såg ut att åka mot ett VM-guld när han plötsligt i en kurva snubblade och föll. Trots en stark forcering så fick norrmannen nöja sig med silver.

Resultat allround-VM Holland

Visa

1. Patrick Roest  NED

2. Sverre Lunde Pedersen NOR

3. Marcel Bosker, NED

4. Sven Kramer NED

5. Bart Swings, BEL

6. Nils van der Poel SWE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer