Stefan Nilsson vid Europeiska spelen 2015. Foto: TT

OS-svensken vann efter tre särskjutningar

Uppdaterad
Publicerad

2012 tog Stefan Nilsson sin första seger i världscupen i skeet. Under fredagen kom den andra för skytten, som i augusti ska vara med i OS. ”Det känns helt okej tycker jag, haha. Skönt som fan”, säger Stefan Nilsson i ett pressmeddelande från svenska skyttesportförbundet.

Därmed blev det svensk vinst för andra världscuptävlingen i rad eftersom Marcus Svensson, som också är klar för OS, vann den förra vid för-OS i Rio de Janeiro i april.

– Skyttet har stämt bra sista tiden. I går tyckte jag att känslan var bättre än 48 träff, men man träffar det man träffar. Men i dag satt det, även om det blev 24 i första. Jag tyckte att jag hade bra koll på läget men bommade en. Sedan visste jag att 50 av 50 skulle behövas för att ha chans på final och det är skönt att lyckas med det när det krävdes. Sedan gillar jag särskjutningar, det är en situation jag känner mig trygg i, säger Nilsson.

Nilsson nådde finalen i San Marino efter en särskjutning och mötte senare italienaren Tammaro Cassandro i guldmatchen. Även där blev det särskjutning, men svensken var den som där träffade flest duvor.

Marcus Svensson kom på 14:e plats i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer