Coronapandemin har gett Henrik Harlaut mer träning: ”Hårdaste jag någonsin tränat”

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har satt stopp för många tävlingar och projekt.

Det är något som inte enbart varit negativt för freestyle-stjärnan Henrik Harlaut.

– Jag har haft otroligt mycket tid och tränat det garanterat hårdaste jag någonsin tränat, säger han.

Freestyle-stjärnan Henrik Harlaut, som i januari blev den skidåkare som tagit flest X-Games-medaljer någonsin (tolv), säger sig vara bättre tränad än han någonsin varit, nu när den nya säsongen närmar sig.

Anledningen till detta: Coronapandemin.

– Jag tror att jag har haft min bästa försäsong och sommar någonsin. Jag har haft otroligt mycket tid och tränat det garanterat hårdaste jag någonsin tränat, säger han i samband med Svenska skidförbundets upptaktsträff, och fortsätter:

– Under hela den här coronagrejen har jag egentligen aldrig slagit av någonting. Jag har bara varit ”on it” hela tiden. Jag har bara kört och köttat, haha.

”Fokus på att bli bättre”

Bortsett från träningar och tävlingar brukar Harlaut lägga mycket tid på att spela in olika filmer. Detta är något som han inte gjort lika mycket den senaste tiden och framöver.

– Inför säsongen så är det mest fokus på att bli bättre på att åka skidor, egentligen. Det kommer ju att bli lite mindre tävlingar eftersom vissa har blivit inställda, och så har jag inget stort filmprojekt på gång, säger han, och förklarar vidare:

– Så jag kommer att ha mycket tid för att jobba på det jag har som svagheter. För när man åker från tävling till filminspelning och tävling till inspelning så blir det lätt att man bara gör de saker du är bra på och inte riktigt har tid för att jobba på dina svagheter.

– Så jag hoppas att jag får mycket tid på skidorna och kan åka så sjukt mycket skidor och tävla, så klart.

ARKIV: Se Harlauts historiska guld i X-games (25 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.