Emma Dahlström får köra rehab ett tag till. Det blir inga tävlingar den här säsongen. Foto: TT.

Freeskiingstjärnan Dahlström ger upp säsongen

Publicerad

Freeskiingstjärnan Emma Dahlström kommer inte att tävla i världscupen den här säsongen efter långvariga knäproblem.
– Vill inte känna den pressen med tävlingar när kroppen inte är helt hundra, säger Dahlström till skidförbundet.

Hon känner fortfarande av sviterna från korsbandoperationen i april 2017. Hon gjorde flera försök att börja tävla i årets säsong men sköt hela tiden upp det eftersom knät inte kändes tillräckligt bra.

– Beslutet är något som har växt fram då jag fortfarande har det struligt med mitt högra knä vid hög belastning. Förra säsongen var tuff med att ta sig tillbaka från korsbandsskadan och att försöka hinna bli nog bra i tid till OS, det slet hårt, säger hon till Svenska skidförbundets webbplats.

Kommer att köra på men utanför tävlingsbanan

– Vill inte känna den pressen med tävlingar när kroppen inte är helt hundra även denna säsong. Så därför har jag valt att ta ett steg tillbaka från tävlingsscenen denna säsong.

26-åringen kommer dock ”köra på, men utanför tävlingarna”.

– Planen är att filma, åka puder, köra några events i Europa och förhoppningsvis även lära sig lite nya trick i parken, säger hon.

Dahlströms främsta meriter är ett VM-silver 2017 och ett X-games-guld 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer