Jesper Tjäder Foto: Bildbyrån

Tjäders makalösa åk i X-games: ”Det är sinnesjukt!”

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Tjäder och Henrik Harlaut slutade tvåa respektive trea i knuckle huck-finalen på X-games i Norge. Vann gjorde Alex Hall.

– Det här har varit ett av de roligaste X-games jag har kört, säger Jesper Tjäder.

I helgen avgörs X-games i norska Hafjell. I kväll avgjordes disciplinen knuckle huck med både Jesper Tjäder och Henrik Harlaut på startlinjen. Grenen är ny för i år där åkarna skippar big air-hoppet och använder bara knölen på landningsdelen för att göra trick.

Och båda två slutade högt uppe då Jesper Tjäder blev tvåa och Henrik Harlaut trea. Vann gjorde Alex Hall som snuvade Tjäder på guldet med en imponerande switch 1440 över kanten i sista omgången. Det blev inte heller någon medalj för svenskarna eftersom bara vinnaren får medalj i knuckle huck.

– Det här har varit ett av de roligaste X-games jag har kört. Jag hade inte så mycket förväntningar utan gick bara in och körde en bra show. Hall gjorde det bästa tricket under knuckle huck-tävlingen så han var värd segern, men det var såklart kul att det gick bra för mig också, säger Jesper Tjäder till skidförbundet.

Femma i big air

Tidigare i dag tävlade Sven Thorgren i big air-finalen i snowboard där han slutade femma. Vann gjorde Mark McMorris, från Kanada. I och med segern gick han om Shaun White som den mest framgångsrika snowboardåkaren i vinter X games historia med 19 medaljer.

Jennie-Lee Burmansson slutade sjua i big air-finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.