Tjäder jagar andra raka pallplatsen Foto: TT

Efter pallplatsen – Tjäder jagar nya framgångar i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Tjäder stod för en imponerande världscuppremiär i slopestyle i januari. Efter andraplatsen i franska Font Romeu jagar Tjäder nya framgångar i kanadensiska Calgary och är klar för kvällens final, som sänds i SVT Play med start 20.55.

– Jag ska steppa upp nu. Får jag till en 1440 eller 1620 kan det bli riktigt bra, säger Tjäder till SVT Sport.

25-åringen slutade på delad fjärdeplats i torsdagens kval och har siktet inställt på att stå på pallen för andra tävlingen i rad.

– Det var ett lite konstigt kval, trots att courten och vädret var najs. Det var lite tufft i sista delen, tror det var där det sket sig för många.

Planen inför kvällens final är att våga – på ett samlat sätt.

– Det gäller att man inte gör några misstag, då är chansen borta. Jag tänkte göra på samma sätt som i Frankrike, där jag höll ner nivån lite för att sätta ett perfekt åk. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men jag tänkte försöka landa en 1440 eller 1620. Får jag till det blir det riktigt bra.

I den senaste tävlingen blev Jesper Tjäders pjäxor stulna, vilket bidrog till att han var tvungen att köpa nya pjäxor dagen före tävling. Denna gången har han extra koll på sina grejer.

– Det är faktiskt samma pjäxor som jag köpte dagen före den tävlingen. Dem fungerar bra, det är mer av en racingpjäxa, precis som jag gillar.

20.55 drar sändningen igång i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.