Foto: BILDBYRÅN

Svensk besvikelse i Big Air-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Sven Thorgren hade förhoppningar om att återupprepa succén från X-Games. Men VM-finalen i Big Air slutade i besvikelse efter en sjätteplats. – Det känns jättejobbigt, säger Thorgren till SVT Sport.

Efter ett misslyckat förstahopp slog Sven Thorgren till med ett superhopp i andra. Han satte en backside 1440 stalefish perfekt och belönades med tävlingens dittills högsta score, 93,75.

Men då de två bästa hoppen räknas var pressen fortsatt stor inför tredje hoppet. Men sista hoppet blev misslyckat då Thorgren föll, och han kastade hjälmen i besvikelse efteråt. Han fick 30 poäng, totalt 123,75, och slutade sexa.

– Jag kom in och hade ganska högt självförtroende. Sen i sista hoppet fastnade jag lite i kicken och drog axeln ur led lite. Det var inte så skönt så det är det jag är mest orolig för nu. Men det känns jättejobbigt, säger Thorgren till SVT Sport.

Tre misslyckade hopp för Mattsson

Sveriges andra bidrag i finalen, Niklas Mattsson, hade en tung kväll då han föll i alla sina tre hopp och bara fick 45,50 poäng totalt. Efter första hoppet pratade Mattsson, som har varit sjuk, om att han saknade fokus.

– Jag har inte haft fokus på hela träningen och har haft dålig koll på det jag gjort. Jag vet inte vad det är, jag är trött i huvudet efter alla dessa dagar, säger Mattsson, som slutade nia, till SVT Sport.

Vann tävlingen gjorde norske Ståle Sandbech.

Gasser historisk

I damtävlingen blev österriskiska Anna Gasser historisk när hon vann. 25-åringen blev den första att belönas med 100 poäng för ett hopp i en Big Air-tävling, då hon klarade en backside double cork 1080.

– Jag kan inte tro det. Jag har drömt om tricket så länge, säger en lycklig Gasser till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer