Sven Thorgren Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen hoppfull om Thorgren: ”Väldigt lovande”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds X-games i Aspen med rekordmånga svenska deltagare.

Redan i kväll kvalar Sven Thorgren och förbundskaptenen Joakim Hammar är förhoppningsfull.

– Det känns väldigt lovande för Thorgren, säger han till SVT Sport.

Sverige har en rekordstor trupp på plats med totalt tio deltagare i X-games. Först ut är Sven Thorgren som kvalar i slopestyle i kväll.

– Känslan för svensk del är bra. Vi har haft lite väderproblem under träningarna och det har varit en utmaning för slopestyle-åkarna för att över huvudtaget få fart i banan. Banan är väldigt tajt byggd i år. Senaste åren har det varit tre hopp i rad och nu är det istället fyra hopp, säger Joakim Hammar, förbundskapten snowboard, till SVT Sport och fortsätter:

X-Games

– Men jag tror det kommer passa Sven (Thorgren) för han är väldigt bra på att åka felfritt och få med sig fart.  Det känns väldigt lovande för Thorgren och utmaningen nu är att hantera det nya formatet som kommer att vara här.

Nackproblem

Thorgren körde förra veckan i schweiziska Laax där han slutade femma. Men innan finalen kraschade han och ådrog sig nacksmärtor.

– Det är inget större problem med skadan. Sedan är det klart att han känner av skadan, men det är ingenting som stör honom i åkningen. Det är ingenting som ska sätta några käppar i hjulet i dag.

Dessvärre kommer inte reserven Niklas Mattsson till start även om han skulle få en plats.

– När vi körde träningen i går tog han en ganska hård smäll och han har tyvärr hjärnskaknings-symptom.  Det ser inte helt optimalt ut för Niklas och i samråd med läkarna har vi bestämt att slopa eventuella tävlingsplaner om det skulle öppna upp sig en plats.

ARKIV: Se Sven Thorgrens åk från Big Air-tävlingen i Peking (14 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet