Wester kvalbäst men sist i finalen

Publicerad

Efter mycket strul kunde freeskiåkarnas slopestyle avgöras i Park City, Utah, i natt. Och det blev en snöplig tävling för Oscar Wester. Svensken vann först kvalet men sedan i finalen löste hans skidor ut i två åk och Wester slutade tia och sist.

– Riktigt irriterad såklart, skittråkigt, säger Wester till SVT Sport.

Freeskiåkaren Henrik Harlaut satsade på en ny VM-medalj. Då landade han kort i ett av hoppen i slopestyle-finalen. Svensken slutade på femte plats. Henrik Harlaut inledde VM med ett silver i big air, och där stannade medaljskörden vid mästerskapet i Park City, Utah, USA.

Den 27-årige freeskiåkaren slutade på femte plats i slopestyle-finalen, efter 82,70 poäng i andra åket.

James Woods vann

Harlaut som misslyckades i första åket fick till det andra, men när han satsade allt i sista försöket att nå prispallen landade han kort i ett av hoppen och valde således att inte fullfölja åket.

– Bra, kunde gått bättre. Nästa gång gör det, det, sa Harlaut om sitt VM till SVT Sport.

Britten James Woods vann på 86,68 poäng före Birk Ruud, Norge, (85,40) och amerikanen Nicholas Goepper (85,18).

Regerande världsmästaren McRae Williams, USA, lyckades inte försvara titeln från Sierra Nevada 2017, utan slutade sjua.

Kvalet fick flyttas

Oscar Wester var bäst i kvalet, men när det var dags för final lyckades inte 23-åringen få ner något av sina tre åk på liknande sätt. Med 33,11 poäng hamnade han på tionde och sista plats.

Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson tog sig inte vidare från kvalet.

Freeskiingåkarnas slopestyle-kval flyttades fram en dag på grund av snöfall, vilket innebar att finalen följde kort efter det avklarade kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer