Jennie-Lee Burmansson. Arkivbild. Foto: Bildbyrån.

Inget VM i Kina för Burmansson – förbundet ställer in

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det helt bekräftat. Det blir inget VM för de svenska stjärnorna i freeskiing, puckelpist och snowboard i Kina i vinter.

VM i freestyle och snowboard, som skulle ha gått i Peking den 18–28 februari, ställs in på grund av coronapandemin, skriver Internationella skidförbundet i ett pressmeddelande.

VM skulle samtidigt ha varit testtävlingar inför OS 2022.

Man letar ändå ersättande orter för VM, så det kan bli av, men på ett annat ställe.

– Vi försöker hitta en annan arrangör och kanske sprida ut mästerskapet över två-tre länder. Det är en möjlighet och den jobbar vi på just nu, sade det internationella förbundets marknadsdirektör Jürg Capol till SVT Sport i onsdags.

Därmed är alla för-OS-tävlingar som var planerade för vintern inställda. Sedan tidigare var det beslutat att världscuptävlingar för de alpina damerna och för skidåkarna samt tävlingar i nordisk kombination och backhoppning ställs in.

KLIPP: Jennie-Lee Burmansson femma i X Games-finalen (08 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.