Svenske Sven Thorgren under X-Games i Norge. Foto: Bildbyrån

Inget VM i Calgary – pandemin sätter stopp

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget VM i freeskiing, puckelpist och snowboard i Kanada för svenska stjärnor som Henrik Harlaut och Sven Thorgren.

Det internationella skidförbundet Fis jobbar just nu på en annan lösning.

Freestyle-VM skulle ha arrangerats i Kina mellan den 18 och 28 februari nästa år men på grund av coronapandemin ställdes mästerskapet in.

I stället kommer VM i skicross och snowboardcross att arrangeras i svenska Idre 11-13 februari. Planen har också varit att köra freeskiing, puckelpist och snowboard i kanadensiska Calgary.

Men nu meddelar det internationella skidförbundet Fis att det inte blir något VM i Kanada. I ett mejl skriver Fis: ”På grund av coronapandemin och utmaningarna med att säkerställa ett smittsäkert evenemang har vi kommit fram till att det inte är möjligt att gå vidare med ett VM i Calgary”.

I nuläget är det oklart vad som händer med mästerskapet men Fis skriver att de kommer att jobba vidare på en lösning. Nästa vecka hoppas Fis kunna ge en uppdatering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.