• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Måns Hedberg. Foto: Bildbyrån

Ny skada kan stoppa Hedbergs OS-drömmar

I mars knäckte snowboardåkaren Måns Hedberg nacken i en svår tävlingsolycka, men har gjort en imponerande återkomst. Nu verkar han missa OS ändå efter att ha skadat hälen på träning inför WC-tävlingar i Snowmass, Colorado. Gladare besked då för OS-klara Sven Thorgren som läkt sensationellt snabbt efter sin senaste skada och gör tävlingscomeback.

Thorgren har haft en säsong fylld av rehab. Först axeloperation och medföljande uppbyggnadsträning. Sen en fotskada efter en tung landning och därefter ett nyckelbensbrott för en månad sedan. Men han har uppenbarligen ett gott läkkött. Sent igår kväll togs beslutet att det blir start redan i Laax Open i nästa vecka och därefter också X Games i Aspen, Colorado.

– Jag pratade med honom igår kväll och han berättade att han redan börjat göra sina större trick på träning. Nu ska han åka till Laax och använda som en träningssituation, säger sportchefen Stefan Karlsson till SVT Sport. Från början var förhoppningen bara att kunna åka till X Games.

Landade kort på träning

Desto mer trist för Bollnäskillen Hedberg som kämpat sig tillbaka till världstoppen igen efter sitt svåra fall i stortävlingen Nine Knights i Italien i mars. Han behövde ett resultat nu efter nyår och lyckades kvala in till gårdagens final i Snowmass, Colorado som en av tio åkare. Ett jätteläge för Hedberg, men ett för kort hopp i dåligt väder på träningen inför finalen blev ödesdigert för svensken.

– Det är såklart jättetrist med Måns. Han har med sin åkning visat hur bra han tagit sig tillbaka till toppen, säger Karlsson som avvaktar ett besked kring hälskadan efter en natts vila därborta.

En som däremot lyckades i tävlingen och som plötsligt har goda chanser att göra Thorgren sällskap till Pyeongchang är Niklas Mattsson som blev femma i slopestylefinalen. Han hade rent av en pallplats inom räckhåll, men hade en liten miss i det sista hoppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer