Ester Ledecka med sina två guldmedaljer från Peyongchang. Foto: Bildbyrån

OS-guldmedaljören nobbar VM

Uppdaterad
Publicerad

I fjol tog Ester Ledecka OS-guld i både snowboard och super-G. Nu nobbar hon snowboard-VM för alpina VM i Åre eftersom de båda mästerskapen krockar.

Under OS i Pyeongchang förra vintern blev den 23-åriga tjeckiskan Ester Ledecka historisk.

Hon vann guld i både parallellstorslalom i snowboard och den alpina grenen super-G, och blev därmed den första kvinnan att ta OS-guld i två olika sporter under samma OS.

Men i år får hon inte chansen att bli världsmästare i båda sporterna, eftersom mästerskapen krockar. Och nu har Ledecka bestämt sig för vilket VM hon ställer upp i.

Hennes agent Tomas Bank berättar för Olympic Channel att det blir snowboard VM i USA som prioriteras bort för alpina VM i Åre.

– Jag hoppades lite grann att de skulle tidigarelägga snowboarden en vecka så att jag kunde tävla i båda, men det gjorde de inte. Så jag måste välja. Det är deras beslut och jag måste respektera det, sa Ledecka till AP i december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.