Sven Thorgren har fått klartecken att tävla i X-Games. Foto: BIldbyrån/Arkiv

Sven Thorgren får klartecken till start i X-games

Uppdaterad
Publicerad

Snowboardstjärnan Sven Thorgren är återställd efter sin hjärnskakning och kan ställa upp i X-games i Aspen.

– Läkaren har gett klartecken, säger förbundskaptenen Joakim Hammar.

I fredags föll Thorgren under träning i inför världscuptävlingarna i Laax och slog i bakhuvudet. Han fick en lättare hjärnskakning och landslagsledningen stoppade honom från att tävla.

– Vi ville inte ta några risker även om han mådde ganska bra efteråt, säger Hammar.

X-Games

– Men nu är han återställd, han är hundraprocentig, och efter samråd med läkaren har han fått klartecken att starta i X-games.

Hammar säger att träningen i Colorado har gått bra och att Thorgren är redo för de prestigefyllda tävlingarna i slopestyle och big air i Aspen, som startar på torsdagen.

24-åringen har varit skadedrabbad. I just Laax för ett år sedan föll han och bröt nyckelbenet. Det innebar att Thorgren missade både X-games och OS.

Ende svenske snowboardåkaren

Thorgren är den ende svenske snowboardåkaren som är inbjuden till tävlingen i Aspen där han som bäst har en tredjeplats i slopestyle 2015.

Även tre svenska freeskiingåkare är på plats för tävlingarna i slopestyle och big air. Henrik Harlaut har två guld att försvara från i fjol. De övriga är Jesper Tjäder och Oscar Wester.

Inbjudningstävlingen X-games går samtidigt som en världscuptävling i slopestyle i Seiser Alm, i både freeskiing och snowboard. De tävlingarna är genrep inför VM i Park City som inleds den 31 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet