Sven Thorgren åkte bäst av svenskarna. Foto: Bildbyrån.

Svenskarna missade pallen i världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Sven Thorgren ledde efter första åket i slopestylens världscupavslutning i Schweiz.

Det räckte däremot bara till en fjärdeplats till slut.

19-årige William Mathisen blev femma efter ett fint andraåk.

Efter en säsong av tävlingar landade världscupen på sin sista destination för den här säsongen. Silvaplana i östra Schweiz, var skådeplats för helgens världscupavslutning.

Svenske 19-åringen William Mathisen hade en fin helg för en vecka sedan när han tog sin första pallplats i världscupen. Även Sven Thorgren var i final då.

Thorgren i ledning efter första åket

I finaltävlingarnas första åk på lördagen fick inte placerade sig Mathisen på sjätteplats. Sven Thorgren då?

Han slog till med ett fint åk och fick 86.20 poäng, vilket gav honom ledningen efter det första åket. Mathisen slog till med ett bra åk i andra och fick 81.20.

– Han är säkerheten själv, säger SVT:s expert Zebbe Landmark

Han petades däremot ner och blev till slut femma.

Missade pallen

Sven Thorgren gick dock ut sist i det andra åket och behövde klara 89.40 för att klara pallplats och 91.60 för seger. Då var det dubbelt norskt i topp genom Marcus Kleveland och Måns Röiseland, Australiens Valentino Guseli var trea. Den pallen stod sig även efter Thorgrens åk då han landade på 86.20 efter andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.