Sven Thorgren. Foto: Bildbyrån

Thorgren femma i Laax

Uppdaterad
Publicerad

Sven Thorgren blev femma i världscupen i slopestyle schweiziska Laax. Svenskens bästa åk gav 81,46 poäng. Vann gjorde kanadensaren Sebastien Toutant, 87,25.

Det här var första vc-tävlingen i slopestyle för säsongen men Thorgren blev tvåa i Big Air i Peking i mitten av december.

Thorgren tvingades ändra sitt program på grund av nacksmärtor efter en krasch på träning inför finalen.

”Jag kraschade när jag tränade på min trippel 1440 och fick riktigt ont i nacken. Först gav jag nästan upp hoppet om att kunna åka finalen. Jag var tvungen att stanna mitt i backen på grund av smärtan när jag försökte åka ett lugnt åk ner. Sen fick jag massage och behandling av den schweiziska sjukgymnasten och det tillsammans med smärtstillande gjorde att jag kunde köra. Jag hade tänkt byta ut tricket i andra hoppet till trippel 1440, men jag var såklart skärrad efter kraschen, så jag valde att inte riskera nacken inför X Games”, säger Thorgren i ett pressmeddelande.

”Nacken gör mer ont nu, men jag tror att den ska vara bra inför X Games. Jag har några dagar nu att jobba med massage och rörelse innan första träningen”, fortsätter han.

X Games avgörs i Aspen, Colorado, i nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.