Foto: SVT

Thorgren fixade andra svenska medaljen i X-Games

Uppdaterad
Publicerad

Svensk medaljsuccé i X-Games i Aspen.

Slopestyle-guld för Dahlström i går.

Och slopestyle-brons för Thorgren i dag.

Framgångarna i slopestyle fortsätter för blågula åkare. Emma Dahlström blev mästare på skidor, Sven Thorgren bronsmedaljör på snowboard.

I sin första slopestyle-final i X-Games öppnade den svenske stjärnan med ett drömåk. SVT-experterna Jocke Olsson och Bollen Valencia jublade högt efter sista tricket – och domarna gillade det lika mycket. 92 poäng för Thorgren.

X-Games

– Jag blev förvånad att jag fick så höga poäng, så himla grymt, säger Sven Thorgren till SVT Sport.

Han tog en överlägsen ledning – men sedan tog en åkare från grannlandet i väst över förstaplatsen. Norrmannen Ståle Sandbech var felfri och gjorde ett 95-poängsåk.

Men det räckte inte för att ta hem segern. Mark McMorris, Kanada, var bäst av alla enligt domarna – en poäng mer än Sandbech.

– Jag tycker inte att åket var så bra, det var i samma klass som Svens. Till och med McMorris storebror (kommentator för den amerikanska kanalen som sänder X-Games) ifrågasatte poängbedömningen, säger SVT-experten Jocke Olsson.

Kanadensaren tog sitt andra guld i årets X-Games, tidigare vann han big air-finalen. Dagens seger var hans femte totalt i extremsporternas OS.

Och den nyblivne bronsmedaljören Sven Thorgren är första svensk någonsin att ta medalj i en snowboard-klass i X-Games. Något Thorgren lyckades med i sitt andra X-Games.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet