Thorgren tvåa i big air i X-games. Foto: Bildbyrån.

Thorgren tvåa i big air i X-games

Uppdaterad
Publicerad

Det blev revansch för Sven Thorgren när big air i snowboard avgjordes i X-games i Aspen, Colorado, under söndagskvällen lokal tid.

Han slutade tvåa.

– Hoppet är svinstort och det är första gången på många år som man har kunnat gå så här lång och ha tid i luften för dom här stora tricken, säger han till svenska skidförbundets hemsida.

Poängen 44, 48, 20, 24 och 47 räckte till 95 sammanlagda poäng och en andraplats för svensken, då bara de två bästa åken räknas.

– Det här var den bästa åkningen i mitt liv. Jag har nog aldrig varit så peppad som när jag satte mitt andra hopp. Det var ett trick som jag aldrig ens provat förut och nu satte jag det perfekt. Jag hade världens sämsta känsla efter slopestylen i dag, hade ont överallt och sen lyckades jag vända det till bästa kvällen någonsin, säger Thorgren.

Norrmannen Marcus Kleveland imponerade när han fick 48 poäng på båda sina bästa åk och vann tävlingen med 96 poäng. Landsmannen Mons Røisland knep bronset med 93 poäng.

Tidigare under dagen slutade Thorgren sjua i slopestyle och han sade då att han var riktigt besviken, men såg fram emot big air-tävlingen.

”Hoppet är sjukt fett, riktigt stort, precis så som jag gillar det”, sade han inför tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.