Foto: Bildbyrån

Tog X-gamesbrons – trots dunderkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Sven Thorgren har fått ett fint formbesked inför OS i februari. Snowboardåkaren tog brons i prestigefyllda X-games i USA – trots en rejäl krasch.

Sven Thorgren kom på tredje plats i X-games slopestyletävling i Aspen. I det fjärde och sista försöket satt åket perfekt och poängen räckte till en pallplats.

Snacka om revansch för det svenska OS-hoppet som kraschade så svårt i sitt första försök att han blev tvungen att avstå nästa omgång bara för att kunna återhämta sig.

X-Games

”Kraschen tog sjuk mycket energi. Jag var helt slut när jag kom upp efter det åket. Jag valde att stå över det andra åket för att få pusta ut, känna efter lite och tänka igenom allt”, säger Sven Thorgren i ett pressmeddelande.

I den tredje omgången var Thorgren tillbaka i banan och gjorde ett åk med bara några få missar innan han fick till det perfekt i den fjärde och sista rundan.

”Det kändes som det var en liten förbannelse som lossnade i dag”, säger Thorgren, som därmed tog sin åttonde medalj i X-gamessammanhang.

Mark Mcmorris, Kanada, vann tävlingen för norrmannen Marcus Kleveland.

Senare under natten, svensk tid, kom Thorgren sjua i big air-tävlingen.

Sven Thorgren är ett svenskt medaljhopp i snowboarddisciplinerna big air och slopestyle i OS i Peking i februari. Han missade spelen i Pyeongchang för fyra år sedan efter att ha skadat sig strax före tävlingarna. I Sotji för åtta år sedan kom Thorgren för fjärde plats i slopestyle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet