Foto: TT Nyhetsbyrån

Trots fotskadan – Niklas Mattsson vidare till VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Mattsson stukade foten innan VM i Aspen, USA, och tvingades stå över slopestyletävlingen. Men i big air-kvalet var svensken tillbaka – och är nu klar för VM-final.

– Det känns fantastiskt med tanke på den uppladdning jag har haft där jag inte kunnat åka någonting under veckan här. Jag fick förlita mig på muskelminnet och på att jag har de här tricken i ryggmärgen, säger 28-åringen i ett pressmeddelande.

Trots den struliga uppladdningen är Mattsson som ende svensk nu klar för tisdagens VM-final i big air.

– Jag kände på träningen att foten håller och hade ingen smärta över huvud taget, så det kändes väldigt gött inför kvalet, berättar Mattsson.

– I första åket kändes det som att farten var ganska dålig men sen flög jag ner över första strecket. Inför andra åket var jag ganska nervös och undrade hur mycket jag kunde bromsa. I mitten av luften kände jag att det blir ganska mycket kortare så jag fick snabba på tricket i slutet och lyckades stå, så det var skönt.

Sven Thorgren, det största svenskhoppet på förhand, slutade på 19:e plats i sitt heat och lyckades inte kvala in till finalen. William Mathisen slutade på 13:e plats, vilket inte heller räcker till final.

ARKIV: Hemma hos Sven Thorgren (17/1- 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.