Wallberg ska ta nästa steg: ”Har något som funkar”

Uppdaterad
Publicerad

Skidsäsongen står för dörren, och med den en svensk talang som vill ta sin första seger i världscupen – i puckelpist.

– Nu vet jag att jag har något som funkar, och det ska jag ta med mig till säsongen, säger Walter Wallberg till SVT Sport.

19-åringen Walter Wallberg blev förra säsongen VM-fyra i parallell-puckelpist, och totalfyra i världscupen. Det var lite stolpe ut, så målet i vinter är glasklart, med premiären i världscupen drygt en månad bort.

– Jag har två andraplatser och två tredjeplatser, så målet är såklart en förstaplats, säger Walter Wallberg.

Walter Wallberg är lång för att vara puckelpiståkare, vilket gynnar åkfarten men kan hämma snabbheten och rotationen i hoppningen. Och det är just i hoppningen han behöver närma sig sportens gigant Mikaël Kingsbury från Kanada, som vann OS 2018 och VM i fjol, samt Världscupen.

– Om jag får lite bättre poäng på hoppningen så är jag däruppe och slåss mot honom. Jag var ganska nära förra året, men det är ändå ett litet glapp upp och det finns i hoppningen och tiden, säger Walter Wallberg till SVT Sport.

ARKIV: Wallberg nia i VM (9/2-2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.