Andra raka truppguldet för Örebro – efter stor dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Örebro, Brommagymnasterna och Gefle – där är vinnarna i SM i truppgymnastik.

Allra jämnast var det i damklassen är Örebro vann med minsta möjliga marginal.

– Det var inte självklart. Vi var precis på gränsen med skador och var spända inför det här. Men nu är det maximal lycka, säger Örebros Ylva Zellroth.

Efter några småmissar i den inledande grenen tumbling levererade verkligen Örebro i trampett. Det var stilrent och felfritt och gav en knapp ledning inför sista grenen.

– Där kan man verkligen njuta, där vet vi att det är vår toppgren, säger Zellroth.

Örebro visade också stabilitet i det fristående programmet men det var trampetten som verkligen blev tungan på vågen. Efter totalt 54,6 tog Örebro andra raka guldet i truppgymnastik på damsidan.

– Det betyder jättemycket för oss och för laget. Vi har varit osäkra efter NM där det inte gick så bra som det brukar gå för oss så det här var verkligen ett lyft för oss alla, säger Zellroth.

Brommagymnasterna tog tillbaka guldet

Vikingarna förlorade guldet knappt, laget fick  54,3 och tog silvret.

På herrsidan tog Brommagymnasterna tillbaka guldet. KFUM var i ledning inför den sista poängräkningen efter trampetten men där dominerade Brommagymnasterna och vann till slut klart när den totala ställningen räknades ihop.

– Äntligen, sjukt skönt, säger Niclas Butén och fortsätter:

– Vi hade ett år där vi tappade lute men sen har vi hämtat tillbaka, på NM kände vi att vi är på gång. De unga har kommit in bra i laget, det tar ju ett tag att fylla upp efter gamla, duktiga gymnaster och nu känns det som att alla har hittat sina roller.

I mixed gick SM-guldet till Gefle som vann före fjolårsvinnaren Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.