Carl-Johan Ryner. Foto: SVT

Krisdraget: Tvingades resa tält över banorna

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte bara en jämn match som låg bakom den långdragna finalen i bangolfen. Carl-Johan Ryner och Patrik Jönsson tvingades nämligen att vila på grund av ett långt regnavbrott innan Ryner kunde knipa SM-guldet.

– Jag har spelat många tävlingar med regnavbrott, så det var inga problem, säger Ryner till SVT Sport.

Det var en svängig final där både Carl-Johan Ryner från Uppsala och Patrik Jönsson från Jönköping hade ledningen vid olika tillfällen. Och det var så jämt så att det krävdes tre skiljebanor för att utse en vinnare.

Men först skulle matchen avbrytas på grund av regn. Och det var inte förrän tält hade flyttats till banorna som tävlingen kunde återupptas.

Och där var det alltså Uppsala-spelaren Ryner som var kyligast och lyckades vinna SM-guldet med 4-3. Och efter guldet så väljer han att hylla nivån på både honom själv och hans motståndare i finalen.

– Jag tycker det är riktigt bra spel. De missar vi har är fortfarande bra försök. Jag känner mig nöjd med spelet, och det gör jag inte alltid trots att det går bra. Det här var en riktigt bra final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.