Eddie Karlsson. Foto: Bildbyrån

Experten: ”De kommer satsa allt och lite till”

SVT Sports expert Jesper Johansson utlovar show när trialstjärnan Eddie Karlsson och hans kollegor är i farten på SM-veckan. Så här svarade Jesper på fem snabba frågor om ”sin” sport.

Vad ser du mest fram emot inför SM-veckan?

– På SM-veckan i Piteå så ser jag fram emot finalen i X-trial då sektionerna kommer bli extra svåra och det kommer kräva det yttersta av förarna.

Vem är den största favoriten i din sport?

– Trialsportens stjärna är Eddie Karlsson som med sin VM-satsning har nått topp tio i världen. Det är en ung förare som inte är rädd att vrida fullt på gasrullen. Dessutom bjuder han på en grym show när han kör.

Vilken blir den häftigaste duellen i din sport?

– Parallellen är en del av tävlingen där det för en gångs skull är farten som räknas. Där kommer vi se två förare starta mot varandra och den som förlorar belastas med en straffprick. Det gör att de kommer satsa allt och lite till för att vinna.

Vilken ung talang kan få sitt genombrott under SM-veckan?

– Jag tror att Daniel Andreasson kommer smälla igenom på fredag. Han är en lugn junior som redan varit ute och testats i elitklasserna både på SM och EM.

Vad betyder SM-veckan för din sport?

– X-trialen i samband med SM-veckan är årets event inom sporten. Vi är enormt glada för att få komma till Piteå och köra en tävling inför stor publik samtidigt som det blir en bra show. Denna tävling betyder allt för sporten.

Sändningstider X-trial och cykeltrial

Visa

Fredag 29 januari
13:05-15:10
svt.se/sport: X-trial  och cykel-trial, kval
16:00-18:00 SVT1 och svt.se/sport X-trial semifinal och cykeltrial final
18:00-19:00 SVT2 och svt.se/sport X-trial final

Kommentator: Johan Ejeborg Gästexpert: Jesper Johansson (X-trial), Björn Levin (cykeltrial)

SM-veckans 15 sporter

Visa

Alpinrodel, curling, cykeltrial, danssport, draghundsport, jujutsu, längdskidor, rallycross (sprint), rallysprint, skicross, skidorientering, stadioncross, styrkelyft, taekwondo, X-trial

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer