Gjorde ”sälen” på biltaket

Publicerad

I dag avgjordes backtävlingarna i Himlabacken utanför Borås. Segraren, Andreas Israelsson, i rallycrossklassen, är nog den person vi kommer minnas bäst. Han gjorde en riktig ”Anja Pärson” när han gjorde sälen på sitt biltak.

– Jag vill tacka pappa, han betyder verkligen allt för mig, säger en rörd och tårögd Andreas Israelsson till SVT Sport direkt efter att han gjort ”sälen”.

Andersson pallade för trycket

Favoriten som höll. Så kan vi kalla Daniel Andersson som vann SM i sidovagnsbacktävling. Det blev dessutom ett nytt backrekord i Borås.

– Det känns jätteskönt, verkligen otroligt skönt när man satsar så här hårt, säger Andersson till SVT Sport efter loppet.

Jansson nära att ta dubbel

Göta MSHondas förare Daniel Jansson, Enköping, slog till och vann SM-backtävlingen. Trots att han bara hade femte bästa kvaltid blev det han som stod högst upp på pallen.

Samme Jansson var ytterst nära att även ta hem crosscart-guldet (250 cc). Men ett misstag i mitten av banan gjorde att han fick finna sig i att komma tvåa. Vann gjorde i stället Victor Johansson, Vara MK, på tiden 50,11.

– Det känns givetvis jätteskönt. Jag fick en mental boost i backen, säger han.

I den högre klassen för crosscart (650 cc) segrade Peter Gillberg.

–Jag bestämde mig för att strunta i de andras tider och bara satsa på mitt eget race, säger han efter målgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan sommar 2014

Mer i ämnet