Sarah Sjöström och Ida Erngren. Foto: TT och Bildbyrån

GUIDE: SM-veckan lördag

Uppdaterad
Publicerad

Kanotpolo, kite och simning. Det är bara tre av sporterna som finns med på dagens program från SM-veckan. Här är dagens hålltider för SM-tävlingarna i SVT.

Följ SM-veckan i SVT1 9.00-14.00 och i SVT2 14.00-16.00 samt 18.15-19.00

Dagens hålltider i SVT Play:

9.10-10.10: Cykel kortdistans, damer

Ida Erngren är på plats för att försvara sitt SM-guld från i fjol men uppgiften blir tuff. I årets startfält finns flera bra sprinters, bland andra Frida Knutsson, Sara Mustonen och Clara Lundmark.

10:25-11.05: Rullskidor distans, damer

Alla deltagare startar samtidigt och det är först över mållinjen som gäller. Håll ett extra öga på Maria Nordström som är en del av skidlandslaget.

10.45-12.00: Kanotpolo finaler, herrar och damer

Linköpings damer har flera SM-silver på meritlistan men något guld har det hittills inte blivit. I år har man gjort en storsatsning och spelar bland annat i den danska ligan. Fjolårets vinner Luleå är också en av guldkandidaterna tillsammans med Skellefteå och Järfälla.

Även på herrsidan finns Linköping med bland favoriterna. Linköping, som vann i fjol, har inte mindre än fyra landslagsspelare i laget och utmanas framför allt av Luleå som innan finalförlusten förra året hade 14 raka guld.

11.20-12.20: Cykel kortdistans, herrar

I startfältet finns fjolårets kortbane-mästare Hannes Bergström-Frisk. Blir det ett nytt SM-guld i år?

12:20-12.50: Segling: Kite

Sporten är indelad i fem olika discipliner: freestyle, våg, speed, slalom och formula kite (hydrofoil kiteracing). Håll ett extra öga på Atte Kappel och Andreas Gustafsson.

12.35-13.20: Rullskidor distans, herrar

Karl-Johan Westberg är landslagsåkare i skidor och vann SM-guldet i rullskidor i fjol. Även tvåan från förra året, Robin Norum, kommer till start.

14.00-15.30: Bangolf, matchspel

Uppsalas Carl-Johan Ryner anses vara världens bästa spelare och blir naturligtvis spännande att hålla ett extra öga på. På damsidan gjorde Sveriges bästa spelare, Uppsalas Karin Olsson, comeback i landslaget förra året. På VM i Kroatien blev det silver både individuellt och i lag för Olsson.

14.30-16.00: Motocross, sprint

I varje heat deltar 8-12 förare som kör åtta varv. Banan är kortare och mer teknisk än vid vanlig motocross.

18.15-20.15: Simning

50 meter fjärilsim – det står på dagens program för Sarah Sjöström.

18.30-19.30: Dragkamp finaler, herrar och damer

Varje lag består av åtta dragare och ett ankare som står längst bak. Ett ankare med framtiden för sig är Jesper Andersson från Löftadalen. Jesper är given i Sveriges U23-landslag och aspirerar på en plats i seniorlandslaget.

På damsidan tävlar Brunnsbergs Veronica ”Wivvi” Dunhall som har mängder av VM- EM och SM-medaljer.

Hela programmet – Så här sänder SVT från SM-veckan i Helsingborg och Landskrona

SM-veckans officiella hemsida

Medaljliga

Resultatlista

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.