Lina Sjöberg och Axel Nordström. Foto: Bildbyrån

GUIDE: SM-veckan söndag

Uppdaterad
Publicerad

SM-veckans sista dag bjuder bland annat på truppgymnastik och trampolin. Lyckas KFUM Stockholm försvara sitt SM-guld från i fjol och hur går det för svenska världsstjärnan Lina Sjöberg? Här är hålltiderna för dagens tävlingar som sänds i SVT1 och på SVT Play.

Följ SM-veckan i SVT1 9.00-18.00 och 18.15-19.00

Dagens hålltider i SVT Play:

09:15-11:00: Gymnastik, trampolin

På herrsidan är Jonas Nordfors regerande mästare i samtliga tre grenar inom sporten: individuell trampolin, synkron trampolin (tillsammans med Måns Åberg) och DMT. Världsstjärnan Lina Sjöberg, bland annat EM-brons i DMT, är ett av de stora namnen på damsidan där även Hanna Rydén är en av favoriterna.

10:00-11:15: Casting precision, herrar och damer

Här deltar alla Sveriges främsta kastare. Världsmästarna Henrik Österberg och Gustav Kransberg tävlar på herrsidan och bland damerna återfinns hela VM-laget med Anna-Karin Söderqvist i spetsen.

11:30-12:30: Rugby finaler, herrar och damer

Regerande mästare är Exiles ladies på damsidan och Enköping på herrsidan. Enköping stod för en mirakelvändning i fjol när 0-17 blev 19-17 i finalen.

12:45-14:15: Beachvattenpolo finaler, herrar och damer

Håll koll på Järfällas Louise Hazell som utsågs till årets kvinnliga polospelare 2016. På herrsidan hittar vi Linköpings Christopher Vang som har flera proffsår på nacken. Niklas Nord, Järfälla, utsågs till året manliga vattenpolospelare 2017.

12:30-13:30: Streetbasket finaler, herrar och damer

Årets forward i Svenska basketligan, Axel Nordström, är på plats i Helsingborg liksom mästarlagen från i fjol, Team Göran på damsidan och Team BeOne Sthlm på herrsidan. Försvarar de sina guld?

14:00-16:00: Gymnastik, truppgymnastik

Truppgymnastik är Sveriges största gymnastikdisciplin och består av grenarna fristående, trampett och tumbling. På herrsidan är KFUM Stockholm regerande mästare och utmanas i år av Brommagymnasterna och av lagen från Örebro och Skåne.

På damsidan vann Örebro före Vikingarna från Lidingö. Senast lagen möttes var på NM i november 2017 – då var det Vikingarnas tur att vinna.

15:15-16:45: Bågskytte, finaler, herrar och damer 

Christine Bjerendal, Carl-Henrik Gidensköld, Jonas Andersson och Hampus Borgström – det är bara några av många elitskyttar som kommer till start.                  

16:45-18:45: Simning

Avslutar Sarah Sjöström SM-veckan med två nya medaljer? 100 meter fritt och 200 meter medley står på programmet för storstjärnan.

17:15-18:45: Rollerderby

Crime City Rollers från Malmö är favoriter till SM-guldet. Laget utmanas framför allt av Norrköping men även Stockholm BSTRDs kan överraska.

Hela programmet – Så här sänder SVT från SM-veckan i Helsingborg och Landskrona

SM-veckans officiella hemsida

Medaljliga

Resultatlista

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.