Mattias Adielsson och Jonna Adlerteg. Foto: TT

GUIDE: SM-veckan torsdag

Uppdaterad
Publicerad

De svenska bowlingdamerna imponerade nyligen vid EM och plockade hem en drös guldmedaljer. I dag ställs flera av dem mot varandra när SM fortsätter. Här ser du hur SVT sänder under torsdagen.

Följ SM-veckan i SVT1 9.10-18.00 och 18.30-19.30

Dagens hålltider i SVT Play:

9:00-11:50: Bilsport, rally sprint och crosskart kval 1

Håll ett extra öga på Mattias Adielsson i sprinten i rally. Adielsson har flera SM-medaljer på meritlistan – i både klassen 2 WD och klassen 4 WD. På samma banan kommer också förarna i crosskart att köra och det gäller att samla så mycket poäng som möjligt för att ta sig vidare från kvalet.

9:30-11:30: Bowling: Individuellt elit

Jenny Karlsson vann SM-guldet både 2014 och 2016 och har under året varit uppe på nionde plats på världsrankingen. På herrsidan sticker bland annat Europacupvinnaren Mattias Wetterberg och världstvåan Jesper Svensson ut lite extra.

10:00-13:00: Styrkelyft

Knäböj, bänkpress och marklyft finns med på programmet och deltagarna har tre försök i varje gren. Män och kvinnor tävlar separat och i respektive viktklass. Vinner gör den med högst totalvikt, det vill säga maxlyften i knäböj, bänkpress och marklyft.

12:45-14:45: Bilsport, rally sprint och crosskart kval 2

Förarna, i rally sprint, med de snabbaste tiderna från det första kvalet går vidare till det här andra kvalet. I crosskart är det antalet poäng som avgör vilka som tar sig vidare.

13:00-15:30: Gymnastik, artistisk, damer mångkamp och herrar grenfinaler

Jonna Adlerteg gör comeback i SM-sammanhang – senast hon tävlade i SM var 2014 och då blev det guld. Dessutom tävlar Marcela Torres som vann SM-guldet i fjol och som med sina 30 år är den äldsta gymnasten i landslaget.

15:00-17:20: Bilsport, rally sprint och crosskart finaler

De med snabbast tider i det andra kvalet går vidare till final i rally sprint. I crosskart gör de sex bästa förarna upp om SM-guldet – de tre bästa från de två semifinalerna.

17:30-18:00 och 18:30-19:30: Simning

Inget SM-guld i går för Sarah Sjöström men kanske i dag? Den svenska världsstjärnan gör sin första individuella final under SM-veckan och på programmet står paradgrenen 100 meter fjäril.

Hela programmet – Så här sänder SVT från SM-veckan i Helsingborg och Landskrona

SM-veckans officiella hemsida

Medaljliga

Resultatlista

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.