Komikern Björn Gustafsson premiärgäst i Magasinet

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det premiär för Sommaröppet med SM-veckan, från Linköping.

– Kvällsmagasinet blir en form av ”Sportspegel” om tävlingarna, säger Mats Nyström som är programledare.

Gäst i det första magasinet är komikern Björn Gustafsson, som tävlar i rally.

SM-veckan har blivit en tradition på SVT Sport. Den här veckan byggs bevakningen ut med ett kvällsmagasin där programledaren Mats Nyström får besök av spännande gäster med förankring i tävlingarna. Det blir både kända namn, nya profiler och experter. Dessutom reportage och sammandrag från tävlingarna.

– Det blir roligt att för första gången få bekanta sig med SM-veckan och i det sammanfattande kvällsmagasinet träffa idrottare som till vardags inte uppmärksammas i så stora doser, säger Mats Nyström som i programmet har sällskap av Maria Wallberg.

Kontakt via Duo-appen

– Alla har svårt att se allt av de många evenemangstimmar som sänds. Kvällsmagasinet blir en form av ”Sportspegel” för den som vill ha tävlingsdagen i ett komprimerat paket, menar han.

Direktsändningen i kväll startar 20.00 på SVT Play, och sänds i SVT2 klockan 21.40, efter Sportnytt. En av flera gäster är komikern Björn Gustafsson som debuterar som kartläsare i rally, intill föraren Patrik Hallberg.

Resten av veckan sänds magasinet i SVT Play varje kväll med start 19.30. Det går att skriva frågor och skicka bilder till programmet via SVT:s Duo-app.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.