Junioren bäst i Sverige på bangolf

Uppdaterad
Publicerad

Det blev två rafflande SM-finaler i bangolf när junioren Felicia Vikström gick segrande i damklassen i matchspel. I herrklassen tog Magnus Mårtensson hem guldet.

SM är för fjärde året i rad en del av SM-veckan.

Damklassen var uppseendeväckande på så sätt att två juniorer tog sig hela vägen till final.

Det var Jasmin Hansson från Asarums BGK som inledde starkast. Hon spelade stundalts bländande bangolf med flera spikar. Felicia Vikström, som spelar för Uppsala BGK, hade det inledningsvis lite tyngre.

Spännande vändning

Men matchen vände – två gånger om – till Boråspublikens stora förtjusning.

Felicia Vikström hade ett tag en 5-3-ledning, men Jasmin Hansson kvitterade sent till 5-5. Matchen fick avgöras i sudden death.

Det dröjde inte länge förrän finalen var avgjord, på Jasmins misstag.

– Det var väldigt jämnt. Det var jobbigt att ligga under, så det var skönt att komma ikapp, säger vinnaren Felicia Vikström till SVT Sport.

Silvertjejen Jasmin Hansson åker dock hem med ett guld i damernas 3-mannatävling med laget från Asarum.

Herrfinalen avgjordes på 18:e

Jämnt var det även i herrarnas final. Och även här vände matchen.

Magnus Mårtensson från Skellefteå fick kämpa för segern när Södertälje-spelaren Robin Andersson först låg under och sedan vände.

Allt skulle avgöras på 18:e hålet – där Magnus Mårtensson kunde avgöra med en snygg spik.

– Det var en väldigt välspelad välspelad final. Jag klarade av bana 17 bäst och det vann jag på, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.