”Bästa på hela helgen”

Uppdaterad
Publicerad

Junioren Pontus Åhman tog den tvåhjuldrivna klassen i sprintrallyt samtidigt som Mikael Wikström kunde håll undan och knipa guld i fyrhjulsdrivet. ”Ja fy fan, det bästa på hela helgen”, säger Pontus Åhman till SVT Sport.

SM-veckan levererade rally på högstna nivå under söndagen. Under förmiddagen avgjordes två- och fyrhjuldrivna klassen i sprintrally och rallycross i klasserna supernationell och RX2.

Sprintrallyt avgjordes först och där var det den bästa åket utav två som räknades för att sig vidare till final.

I tvåhjuldrivna klassen var för Pontus Åhman som var snabbast samtidigt som Martin Lundquist och Elias Lundberg knep andra respektive tredjeplats i kvalet.

En klass upp, i den fyrhjulsdrivna klassen, var Michael Wikström snabbast och Mattias Adielsson och Jacob Jansson på tätt efter.

”Bästa på hela helgen”

Väl i finalen visade Pontus Åhman fortsatt prov på fina köregenskaper och knep förstaplatsen i tvåhjulsdrivna klassen för Martin Lundquist på andra plats och Jonas Johansson på tredje.

– Ja fy fan, bästa på hela helgen, säger en glad Pontus Åhman.

– Vi körde så mycket vi bara kunde. otroligt bra. Skönt att visa att man köra bland seniorerna.

Ett steg upp, i den fyrhjulsdrivna klassen, segrade Mikael Wikström nio tiondelar före Mattias Adielsson. Trea blev Jacob Jansson.

– Det är ju fantastiskt. Det är ju det här vi har jobbat för, säger Mikael Wikström.

Dramatisk final i rallycross

Michael Olander körde till ett välförtjänt guld i den supernationella klassen i rallycross. Olander som var på väg ut ett tidigare lopp, men ett smart vägval gjorde att han kunde avancera och gå vidare. Väl i finalen fanns det ingen som kunde hota honom.

Två bakom Olander kom Urban Bergström och tredjeplatsen kunde Rickard Fallberg köra till sig.

– Jag var lite nervös i första kvalet, visste inte hur bilen skulle fungera. Det är top of the line, det är det bästa, säger Mikael Olander till SVT Sport.

I RX2 kunde ingen rå på Mitchell de Jong, men i och med att han är amerikan kunde han inte ta hem något SM-guld. Det gick istället till Alexander Westlund.

Trea, men tvåa i SM kom Sondré Evjen medan Thomas Bryntesson tog hem bronspengen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.