Regerande världsmästarinnan gör comeback i SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Marica Renheim, 25, avslutade sin framgångsrika karriär efter fjolårssäsongen. Nu gör hon comeback under SM-veckan i Söderhamn, för att försöka vinna den enda titel hon saknar: SM-guld i stadioncross

Marica Renheim har en framgångsrik karriär bakom sig. Hon vann den amerikanska proffstouren tre år i rad 2014-2016. Hon blev också världsmästare i fjol.

– Jag känner att jag nått alla mina mål. Jag funderade på det hela förra vintern, och jag känner att det är dags nu. Jag känner att jag inte vill vara i USA en vinter till, och jag har tävlat klart i Sverige,  sa Marica Renheim till SVT i september.

Men nu har hon tänkt om:

– SM i stadioncross är det enda hon inte har vunnit. Hon vill ha det titeln också. Det är därför hon gör comback, säger Tobias Eklund, ledamot i SVEMO:s skotersektion till SVT Sport.

I kampen om att vinna sin första SM-titeln i stadioncross ställs Marica Renheim bland andra mot sin yngre syster Ronja, som hon coachar.

Fjolårsmästarinnan Emilia Dahlgren, som överraskande besegrade storfavoriten Elina Öhman i fjol, kommer också till start.

SVT sänder stadioncrossen onsdagen 1/2, med start 18:00 i SVT Play. Finalerna, som körs från 20:00 sänds även i SVT24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer