Sebastian Lundahl – första vinnaren någonsin i TTX

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Lundahl blev den första vinaren i den nya varianten bordtennis TTX.

Med fem sekunder kvar vände han i finalen och vann SM-guldet.

Årets SM är det första internationella mästerskapet i världen i den nya varianten bordtennis TTX där varje set bara spelas i två minuter. Sebastian Lundahl blev den första vinnaren någonsin i TTX.

– Otroligt bara det. Jag har ofta lätt för att lära mig saker och i den här sporten tror jag man kunde köpa racket för bara åtta veckor sen. Så ingen har hunnit träna så mycket, det blir kanske jobbigare nästa år, säger Lundahl till SVT Sport.

Han var i underläge i finalen mot Jesper Hedlund men med fem sekunder kvar fick han in några viktiga bollar och vann till slut SM-guldet.

– Det är det som är kul, vem som helt kan slå vem som helt. Man kan vända på tre sekunder, säger han.

På damsidan var Matilda Ekholm en av favoriterna men hon föll i semifinalen och fick nöja sig med ett brons. Jennifer Jonsson, som besegrade Ekholm, gick hela vägen och vann SM-guldet.

I finalen slog hon Daniela Moskovits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.