Starkt andraåk gav Sundén SM-guldet i backe

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Sundén från Östhammar blev svensk mästare i backe, när han styrde in som etta i solo-klassen. Med 55 hundradelars marginal vann han före Fredrik Kvarnström från dalaklubben Folkare.

Det var framförallt ett starkt andraåk som gav Jesper Sundén segern i Himlabacken i Borås. Fredrik Kvarnström hade ledningen efter det första racet, men rådde inte på Sundéns starka tid. Knappa 55 hundradelar blev Sundéns segermarginal.

Dubbelt Östhammar på pallen

Klubbkompisen Ken Svanberg såg till att det även blev Östhammar på bronsplats i soloklassen.

I sidvagnsklassen gick guldet blev det seger för Mikael Wedegård, som vann klassen med bred marginal. Han hanterade andra åket på säkerhet, och vann med över tre sekunder totalt.

Israelsson etta i rallycross

När det handlade om backe på fyra hjul, så blev det bland annat seger för Andreas Israelsson i rallycrossklassen, och Jimmy Holmqvist i den tvåhjulsdrivna rallyklassen.

– Det stämde bra, det var ett bra åk. Det är alltid kul att vinna, det är därför man håller på, säger Jimmy Holmqvist från Gestrike RT till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer