SM-veckan 2019. Foto: Bildbyrån

SM-veckan 2021 till Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

SM-veckan sommar 2020, som skulle arrangerats i Halmstad ställdes in på grund av corona. Nu står det klart att Halmstad kommer att få arrangera SM-veckan sommar 2021 istället. Det medför att SM-veckan sommar i Linköping arrangeras 2022 och i Umeå 2023.

Både SM-veckan vinter i Luleå/Boden och SM-veckan sommar i Halmstad ställdes, som så många andra evenemang, in på grund av corona.

Halmstads kommun lämnade efter beslutet in en avsiktsförklaring till Riksidrottsförbundet om att få arrangera SM-veckan sommar 2021 i stället. Enligt tidigare beslut var det redan klart att SM-veckan sommar 2021 skulle arrangeras i Linköping och sommar 2022 i Umeå. En förutsättning för en sådan flytt av SM-veckan i Halmstad var att värdstäderna för kommande SM-veckor ställde sig positiva till att flytta fram sina evenemang.

SM-veckans styrgrupp har i enlighet med Halmstads viljeinriktning och i samförstånd med övriga värdstäder beslutat att SM-veckan sommar flyttas fram ett år, vilket medför att Halmstad arrangerar SM-veckan sommar 2021, Linköping 2022 och Umeå 2023.

Vinterveckan berörs ej

SM-veckan vinter berörs inte av beslutet.

– Alla parter har visat stor förståelse och verkligen gjort sitt yttersta för att hitta den bästa lösningen för evenemanget i en tid när ingenting är som vanligt.  Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma inför den lösningsorienterade inställningen samtliga parter, såväl specialidrottsförbund som kommande värdstäder, uppvisat i en svår situation, säger Per Bergljung, evenemangsansvarig SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

– Det är en bra lösning, som gör att vi förhoppningsvis får nytta av mycket av det förberedelsearbete alla inblandade parter har gjort, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

Se mer: Miljoner satsar på friidrotten inför SM-veckan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.