Guide: Så sänder SVT från SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens SM-vecka i Borås är större än OS – sett till antalet sporter. SVT Sport sänder över 80 timmar från SM-festen. Här ser du hur vi sänder.

50 sporter deltar i Borås, vilket är tre fler än under fjolårets rekordvecka i Norrköping. OS i Rio hade 28 sporter på programmet.

Ett tag såg det även ut som om det skulle delas ut fler guld under sommarveckan än OS i Rio de Janeiro förra året, men så hoppade casting av – och då försvann 21 SM-titlar.

Nu står 293 guld på spel, även det rekord för en SM-vecka. I Rio korades 306 mästare.

SVT Sport kommer att sända över 80 timmar från SM-festen i Borås, lite knappt 50 timmar i tv och över 30 i SVT Play.

Här är alla tider:

Fredag 7/7

SVT Play
14:05-19:30 SM-veckan: Friidrott
Lag-SM på Ryavallen i Borås. Kommentator: Niklas Nord. Gästexpert: Karin Torneklint

SVT1
13:30-18:00 SM-veckan
Direkt från SVT Sports studio på Hallbergs bro i centrala Borås. Under SM-veckans sista dag är huvudnumren lag-SM i friidrott och presentationen av den stad som utsetts till Sveriges Bästa Idrottsstad av SVT Sports jury. Men det bjuds även på cricket, 100 km och höjdpunkter från SM-veckan: Maria Wallberg. Sändningen fortsätter 18:30, direkt efter nyhetsblocket.

18:30-19:30 SM-veckan
Direkt från SVT Sports studio på Hallbergs bro i centrala Borås. Fokus på upplösningen i friidrottens lag-SM, men det kommer även att bjudas på annat. Programledare: Maria Wallberg.

SVT2
21:30-22:00 Sportnytt med SM-veckan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer