SM-veckan sommar till Helsingborg/Landskrona och Malmö 

Uppdaterad
Publicerad

Efter en jämn ansökningsprocess har Riksidrottsförbundet och Sveriges Television kommit fram till att det blir Helsingborg och Landskrona som får arrangera SM-veckan sommar 2018 och Malmö 2019.

Processen att välja värdstad, som RF och SVT gör i samråd, påbörjades redan i våras. Fyra städer ansökte om SM-veckan sommar 2018: Linköping, Norrköping, Umeå och Helsingborg/Landskrona.

Tre städer ansökte för 2019: Halmstad, Umeå och Malmö.Under våren bearbetades ansökningarna och samtliga städer besöktes av RF och SVT som tittade närmare på arenor och andra förutsättningar för SM-veckan.

Valet föll på Helsingborg/Landskrona och Malmö för deras gedigna och väl förankrade ansökningar, spännande evenemangskoncept och goda förutsättningar och arenor.

– SM-veckan är ett fantastiskt evenemang där städer, besöksnäring, idrott och SVT möts för att ge möjlighet för så många som möjligt att ta del av Svensk idrott. Det ska bli spännande att följa Helsingborg/Landskrona och Malmös arbete mot 2018 och 2019, inte minst eftersom det är ett evenemang där både vi som arrangörer men också aktiva och publik alltid upptäcker något nytt, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Helsingborg och Landskrona ska arrangera SM-veckan sommar ihop. Det är första gången SM-veckan samarrangeras av två städer tillsammans. Malmö har arrangerat SM-veckan tidigare. Det var premiäråret 2009 och senare 2010. SM-veckan, som år 2019 firar sitt 10-årsjubileum, kommer då tillbaka dit där allt började.

– Vi hade otroligt konkurrenskraftiga ansökningar från städer att välja mellan, så det har varit en tuff, men ändå angenäm uppgift att ta beslut. Samtliga städer som ansökt kan alla arrangera en SM-vecka. Förutom goda förutsättningar och anläggningar visar Helsingborg/Landskrona och Malmö ett starkt engagemang och ansökan är väl förankrad i såväl kommun, näringsliv som idrotten, säger Per Bergljung, sponsor- och evenemangsansvarig på Riksidrottsförbundet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer