Borås annordnar SM-veckan vinter 2021 Foto: Bildbyrån

SM-veckan vinter till Borås

Publicerad

Luleå/Boden, Borås och Piteå blir värdstäder för SM-veckan vinter 2020, 2021 och 2022. Borås blir därmed den hittills sydligaste staden att arrangera SM-veckan vinter.

Nu är det klart vilka städer som får arrangera SM-veckan framöver.

Luleå/Boden får uppdraget år 2020. Årets efter reser SM-deltagarna till Borås, den hittills sydligaste staden att hålla tävlingarna. Och 2022 tar Piteå över stafettpinnen.

– Det var tre bra ansökningar, med lite extra plus till Luleå/Bodens för kreativiteten. Det ska bli spännande att se om idéerna, bland annat ett skidmaraton mellan städerna, förverkligas, konstaterar Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

I Borås sammanfaller SM-veckan med stadens 400-hundraårsjubileum.

– Borås som vinterarrangör överraskar säkert många, men stan har faktiskt en av landets finaste och mest nyttjade skidanläggningar, säger Nilsson.

Kommunstyrelserna i Luleå/Boden och Piteå har ännu inte tagit slutgiltigt beslut om SM-veckan. Det beror på att städerna egentligen sökt arrangemanget andra år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer