Stor dramatik för vinnarna i footgolf: ”Superpirrigt”

Uppdaterad
Publicerad

Emelie Andersson och Erik Lundin är SM-guldmedaljörer i footgolf 2018.

Både damernas och herrarnas final bjöd på stor dramatik och avgjordes på det 18:e och sista hålet.

– Superpirrigt, jag kommer knappt ihåg hur jag spelade, säger Emelie Andersson.

På damsidan stod guldet framför allt mellan Emelie Andersson och Julia Berglind Nilsson som så gott som följdes åt hela vägen fram till det sista hålet. Inför hål nummer 18 var Andersson i ledningen med ett ynka slag men hon höll på att ställa till det rejält för sig.

Ett dåligt utslag resulterade i att bollen nästan åkte utanför banan – men hon hämtade sig snabbt. Hon reparerade skadan slaget efter när hon satte bollen i perfekt position inför fortsättningen.

– Jag tyckte inte att den rullade så fort så jag tänkte att den nog lägger sig vid staketet men det gjorde den inte, säger Emelie Andersson.

När sedan Berglind Nilsson drog bollen i vattnet var guldet så gott som säkrat.

Andersson, som vunnit VM-guld i footgolf, avslutade med att sänka en superputt och sträckte sedan armarna i skyn i en segergest.

– Jag kände mig långt ifrån iskall i dag, det var superpirrigt och jag kommer knappt ihåg hur jag spelade. Men det här är jätteroligt, säger Andersson.

Julia Berglind Nilsson, som var trea i fjol, knep silvret och en bit efter tätduon kom Cecilia Thulin som slutade trea.

På herrsidan vann Erik Lundin SM-guldet och även där kom avgörandet på det 18:e och sista hålet. Lundin hämtade sig snyggt efter att ha dragit bollen i vattnet på det 16:e hålet där SM-guldet kändes långt borta.

– Erik är en av våra absolut mest meriterade spelare, säger expert Mikael Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.