• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Storstjärnan imponerade – personligt rekord och SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Lina Sjöberg visade återigen att hon är en av världens bästa inom trampolinens DMT.

Stjärnan slog till med personligt rekord – 72,2 – och vann SM-guldet i överlägsen stil.

– Det är asbra, säger Lina Sjöberg.

Bara minuter efter SM-silvret i trampolin laddade Lina Sjöberg om för paradgrenen DMT. Den svenska stjärnan levde upp till förväntningarna och slog till med personligt rekord 36,9 i första kombinationen. Trots överlägsen ledning höll hon inte tillbaka i den andra kombinationen utan gav allt och fick 35,3.

Totalt fick hon 72,2 – nytt personligt rekord för den svenska stjärnan.

– 72,2 är ju pers på totalen och det är ju asbra, säger Lina Sjöberg.

Hon vann SM-guldet med stor marginal, tvåan Linnéa Larsson hade 62.

– Jag är supernöjd faktiskt. Det kändes tungt på morgonen så jag tänkte inte köra så svårt men sen fick jag feeling i första volten och tänkte att jag kör på, säger Sjöberg.

Även på herrsidan blev det revansch för en stjärna. Jonas Nordfors, som tabbade sig i den individuella trampolinen, vann SM-guldet i DMT.

– Det bästa som kunde hända, skön revansch. Det kändes hur bra som helst, som det skulle göra, säger Jonas Nordfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.