Svenska mästaren: ”Jag satt framför datorn tills jag däckade”

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Nilsson blev i helgen svensk mästare i drönarracing på SM-veckan i Malmö. I en intervju med SVT Sport berättar han om hur drönarracingen förändrat hans liv.
– Jag kom hem från skolan, startade datorn och så satt jag där tills jag i princip däckade och så vaknade jag nästa dag.

Oscar Nilsson gick från att spela dator i princip all sin vakna tid till att nu både få motion och ett rikare socialt liv.

– Innan jag började med drönare satt jag inne och spelade åtta-tio timmar om dagen och nu är jag istället ute och rör på mig åtta-tio timmar. Jag lär mig om elektronik, bygger drönare och har kul med kompisar, säger han och fortsätter:

– Jag rörde inte på mig något. Jag kom hem från skolan, startade datorn och så satt jag där tills jag i princip däckade och så vaknade jag nästa dag. Nu är jag ute och rör på mig och flyger, inte bara spelar dygnet runt.

I drönarracing ska man ta sig runt en bana så fort som möjligt. Drönaren åker upp till 160 km/h.

– Man känner sig lite som en stridspilot när man flyger den. Det är en kamera på den som streamar till glasögonen och då kan jag vara på en annan plats, jag kan sitta bakom skyddsnät. Det finns inget roligare, det finns verkligen inget som slår det.

Oscar Nilsson är förutom svensk mästare även juniorvärldsmästare, men målsättningarna är högre än så.

– Dubbelguld på VM. Jag ska ha förstaplatsen och så ska vi vara etta i lag också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer