Tiondelsdramatik när rullskidorna avgjordes

Det blev rejäl dramatik när Karl-Johan Westberg tog SM-guld i 20 km rullskidor. Efter en stark spurt så vann han med endast 0,1 sekunder före Victor Gustafsson, IFK Mora SK.

– När jag åkte över linjen så kände jag att det var klart, säger Westberg till SVT Sport.

Borås-åkaren låg på en andraplats inför näst sista kurvan. Men då kom rycket. Westberg ryckte rejält och tog sig enkelt förbi Gustafsson, och höll undan på upploppet med minsta möjliga marginal.

Men han medger efter målgång att det var tufft, och att det inte fanns mycket energi kvar efter halva loppet.

– Jag gick lite för hårt halvvägs, sedan var jag sliten. Jag fick backa ner och ta spurten istället, säger Westberg.

Precis som förra året vann landslagsåkaren i längdskidor Linn Sömskar på damsidan. Hon vann med 24,9 sekunder ner till tvåan Maria Nordström.